Gietvloeren zijn namelijk naadloos en volledig waterdicht. Dit zorgt voor een hygiënische en makkelijk te onderhouden vloer, zelfs in de badkamer. Alleen in uitzonderlijke gevallen zijn herstelwerkzaamheden nodig voor het leggen van een gietvloer. De prijs van een gietvloer is vanzelfsprekend erg variërend. De belangrijkste factoren bestaan uit uw budget, gekozen materialen, aantal vierkante meters, de ondervloer, gewenste kleur en uw locatie.
We spreken vanwege de grote verschillen tussen epoxy en polyurethaan dan ook vaak over industriële- of design gietvloeren. Epoxy heeft de benodigde eigenschappen voor de industrie en PU is ontwikkeld als design vloer, geschikt voor omgevingen waar geleefd wordt. Beide typen vloeren zijn door de jaren heen verder ontwikkeld. Op deze manier wordt de kwaliteit van de vloeren steeds beter en passen ze goed bij het streven naar duurzaam ondernemen.
Wat betreft onderhoudsgemak, vereist deze gietvloer minimaal onderhoud. De vloer is ook gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden, wat zorgt voor lagere onderhoudskosten en een langere levensduur. Deze gietvloer is bovendien gemakkelijk te installeren en kan snel worden aangebracht.
De PU gietvloer breng je, net zoals de schraplaag, aan met een vlakspaan of tandspaan. Maak wederom grote slagen om de gietvloer goed en egaal te verdelen. Een schraplaag zorgt voor een luchtdichte afwerking van de ondervloer. Hierdoor zal er geen product worden opgezogen en krijg je een mooi en egaal resultaat. Reken een aantal dagen voor het aanbrengen van een PU gietvloer en werk het liefst met twee personen.
Dit type gietvloer is zowel in unikleuren als mengkleuren (voor een beton- of gemêleerd effect) verkrijgbaar. Een betonlook gietvloer en een woonbeton vloer zijn twee verschillende vloeren. Een woonbeton vloer wordt veelal gemaakt uit cementgebonden materialen. Een design gietvloer is een slijtvaste dunne afwerklaag van een paar millimeter dik. Deze is ook heel gemakkelijk te combineren met vloerverwarming en hij is over allerlei stabiele ondergronden aan te brengen.
Doordat een PU gietvloer licht elastisch is, is deze ook geluiddempend. Zeker wanneer je het vergelijkt met een houten vloer of een stenen vloer. Omdat ieder type gietvloer bestaat uit een ander soort samenstelling, is de een dan ook meer geluiddempend dan de ander. Indien dit een belangrijke voorwaarde is, dan adviseren we je om een PU gietvloer aan te leggen. Vanwege de licht elastische eigenschappen wordt het contact met de vloer goed opgevangen. Je kunt er ook voor kiezen om een speciale geluiddempende laag tussen de vloerlagen aan te brengen.
Natuurlijk bestaan er ook alternatieve gietvloeren op basis van beton. Deze betonvloeren hebben niet dezelfde warme structuur. Met een gietvloer doelen we op iedere vloer die gietbaar is over een ondergrond. Klassieke vloeren, zoals parket of pvc, leg je in latten of tegels. Het materiaal maak je volledig op en heeft daarom ook geen snijverlies. Dit en het feit dat een gietvloer 100% recyclebaar is, maken een gietvloer milieuvriendelijk.
We maken graag een afspraak met u bij onze showroom in Amsterdam. U kunt dan al uw vragen aan onze gietvloerexperts vragen en direct alle gietvloersamples bekijken en voelen. Naast de samples hebben we in onze showroom verschillende gietvloeren aangebracht, zodat u deze over een grotere ruimte kunt bekijken. We adviseren u over de best passende gietvloer die bij uw wensen aansluit. Daarnaast ziet u direct welke gietvloerkleuren er beschikbaar zijn.
De soorten gietvloeren in bovenstaand overzicht zijn vooral geschikt voor bedrijven in de industriële sector, horeca, retail en bouw. Deze gietvloeren zijn gemaakt van epoxy, een kunsthars dat wordt gebruikt voor de vloeren van werkplaatsen, opslagruimtes en garages. Epoxy gietvloeren zijn namelijk bestand tegen chemische middelen en gemaakt voor zwaar industrieel verkeer. Daarom zien we onze industriële epoxyvloeren vaak terug in bouwzaken, loodsen en werkplaatsen. Een gietvloer met patroon kan ter verfraaiing en decoratie gerealiseerd worden, maar er ook een functioneel en praktisch element van te maken.